Opustite stremenje k popolnosti – lahko vam reši življenje

Morda ta zgodba opisuje ravno vas. Imate navidezno popolno življenje, ste zdravi, vsaj kolikor veste, imate partnerja in zdrave otroke, dobro službo, proste vikende? Pa vseeno nekaj manjka? Ni radosti in življenjskega navdušenja.. v notranjosti v resnici počasi umirate…

Morda, ampak res morda obstaja čisto mala verjetnost, da ste v resnici v življenju popoln PERFEKCIONIST?! Mora biti vse »pod kontrolo« in na takem mestu, kot ste si zamislili? Vsaka situacija, ki se ne odvije, tako kot ste jo v naprej kreirali v svojih glavah, je popolna polomija, zlom, drama in travma. Se vam podre svet, ko spustite nadzor in zadihate? V službi več nič ne funkcionira, otroci so razpuščeni, partner pa zgubljen?

Dragi moji, naj vam zaupam nekaj preprostega: STREMENJE K POPOLNOSTI UBIJA!!! In… ZAVEDANJE o tem, kako veličastni v resnici ste, točno taki kot ste, ZDRAVI. Dopuščanje vsega in vseh lahko ozdravi vse depresije, bolečine, zlome, drame in travme v vašem življenju.

To kar počnete s svojim strmenjem k popolnosti, je ZLORABA, ki vodi v depresije in bolezni nove dobe. V resnici lahko imate VSE, za kar živite.

Samo za primer navajam podatke Svetovne zdravstvene organizacije, ki ocenjuje, da vsako leto več kot 800.000 ljudi naredi samomor, in ta je drugi glavni vzrok smrti med mladimi od 15. tega do 29. tega leta. Depresija in nezadovoljstvo s samim sabo vodi v propad!

Družbeni izmišljeni ideal popolnosti je glavni povzročitelj vsega tega. Vaših depresij, vaših sodb samih sebe in vašega trpljenja! Preveč stremimo k popolnosti, pri čemer imamo pričakovanja in druga stališča o tem, kako naj bi življenje – in mi sami – moralo biti in mi izgledati. Potem, ko ta pričakovanja niso izpolnjena, verjamemo, da je to zato, ker smo neuspešni – naredimo se “slabe” in “napačne”.

Pri tem ne moremo videti veličine, kar v resnici smo, že samo s tem, da bivamo. Znova in znova, pozabljamo, da je življenje čudež in darilo. Pomislite le, kakšen čudež ste postali VI, ko ste se rodilo svojim staršem in kakšno darilo so postali vaši otroci, ko ste jih kot dojenčke prvič vzeli v naročje.. Takrat nihče ni bil napačen!!!

Veliko pričakovanj, ki jih imamo o življenju, pravzaprav niso naša. To so stališča, ki smo jih nezavedno sprejeli od drugih. To je izmišljeni družbeni ideal in njegove norme.

Koliko pogledov ali pričakovanj o življenju ste absorbirali od svojih staršev? Od prijateljev? Od sodelavcev? Če ne bi imeli preteklosti in njenega vpliva, kaj bi v življenju imeli zdaj? Kaj bi ustvarili zase?

 

Če želite poskusiti enostavna orodja , ki vam bodo spremenila življenje, se lahko odločite za eno izmed delavnic .